Hejdå Schweiz och hej Sverige!

Så blir det äntligen jul och hemfärd till Sverige imorgon! Checkade precis in online men hatar egentligen allt fix som man gör med biljetter, alla flygbolag har sitt eget sätt att göra saker och ting, blir så trött på att sitta och leta nummer och koder..

Nu ska jag packa väskan men inser att de ser inte bra ut om tullen kikar ner i den för jag kan väl såga så mycket som att det är choklad vin och ost den kommer vara fylld med. Funderar dock starkt på att fylla ut med lite kläder (enbart för att få packninge att se lite mer normal ut).
Här har vi min packning observera att vinet kommer från den byn där jag bor :) Coolt! Osten får ni inte se för den ligger i kylen, så den dimper ner i väskan imorgon.


Fjärde advent

Fjärde advent och jag kan knappt tro det!
Lyckades i alla fal köpa de första julklapparna igår vilket är bra jobbat för att vara mig :) men jag känner tyvärr på mig att de kommer att bli som vanligt, panikjulshopping dagen innan julafton för jag kommer inte att ha så mycket tid på mig här nere. Jag Sarah och Egle tog en tripp till Geneva och Allaman där de fanns ett stort köpcentrum för att lete klappar i lördags. Och dom hade IKEA i Allaman också så dit ska jag åka för att äta köttbullar när hemlängtan blir för stor eller jag bara vill ha lite Sverige runt omkring mig :D
Kvällen fortsatte med ett hej då innan alla åker hem och firar jul party tillsammans med de bästa plus två andra Au pairtjejer i Lausanne och under natten kom FÖRSTA RIKTIGA SNÖFALLET så på väg hem var det redan en decimeter och när jag vaknade upp i morse så var de så vitt och fint utanför mitt fönster.

Så har jag och Tilly hunnit baka/äta smet också, inget direkt julbak utan vi var lite orginella och körde på kladdkaka istället mmm..


Den här veckan kommer att gå så fort för de kommer att vara så mycket som händer innan jag åker hem på torsdag. Ska bli så kul att komma hem träffa alla och få se vad som hänt när mamma och pappa varit så duktiga och renoverat och fixat där hemma.

överlevnad

Är hemma från julfest hos pappans företagn och jag kan väl säga att tre timmar av skrikande barn, godis i överflöde och springa runt runt mellan alla aktiviteter gör att jag känner att jag lever eller snarare är totalt död för tillfället. Överlevnad var det som gällde! För att inte bli prejad av nästa barnvagn när man kryssade genom folkhavet för att ha ett öga på vardera barn. Men sittandes här skrivande tyder ju på viss överlevnadsinstinkt i alla fall så är rätt så nöjd med eftermiddagen är jag trots allt.


Här hittade vi fram till plättarna


Sankta lucia...

Lucia utan lucia, december utan adventsmys, japp så illa är det för här nere firar dom de inte. Jag får nöja mig med att jag kan se julkalendern varje dag på svtplay :). Gjorde tomtegröt igår mmm.. och funderar starkt på om jag ska försöka mig på att baka pepparkakor eller lussebullar så familjen förstår vad dom går miste om.

I dag åkte jag till Vevey (30min med tåg från mig) och sprang nattorientering i staden. Massor av folk, riktigt roligt va de och förhoppningsvis var det inte sista gången! De ska tydligen vara något liknande en gång i månaden så ska försöka att spring i fortsättningen med.

Ha de gott!

Barnpassardag

Jobbar denna helgen (de var därför jag var ledig tre dagar i rad tidigar i veckan och kunde åka till Verbier). Så idag har jag passat ungarna hela dagen för mamman är i NY och pappan va tvungen att jobba. Så vi tog tåget in till Morges käkade på Donken, sen var tanken att vi skulle gå på bio men minstingen på 3 år fick inte komma in för hon var för liten så killarna fick gå själva...  Jag och Tilly fick hitta på något annat så de blev en vända inne i stan handla, kolla på fåglar, båtar och annat kul.

Hej mitt vinterland!

Jag har precis kommit hem från tre underbara dagar i Verbier. Hade ledigt så stack till familjens stuga. Så skönt att komma iväg och göra något helt annat och  bara behöva tänka på sig själv :P och så klart åka skidor. Tyvärr har var det bara några få backar öppna men va gör de när man får strålande sol och fina backar. Träffade några härliga Schweizare också som jag köttade lite i pisterna med.


Skridskor

Träffade två nya au pair-tjejer idag, riktigt kul att träffa människor från så många olika länder Ameli och Sabrena var från Tyskland och London. Vi tog oss till skridskobanan mitt i Lausanne där vi hyrde skridskor, riktigt kul att hitta på något sånt och sedan blev det varm choklad mmm...



De har regnat idag också och normalt skulle jag väl vara ledsen för de men jag är så glad för det betyder att det snöar i skidbackarna :) Det regnade igår också och vips så var bergen vita istället för grå.
Nu ska jag ut och träffa Sarah och Egle för en kväll i Morge.
Bye bye

RSS 2.0