Kalas

Idag var det dags att fira Michaels 10-årsdag med ett gocartkalas. Efter en 45min bilresa var vi framme och barnen blev som galna :P. De var in i gocartarna köra runt runt runt, ut äta godis och chips, köra några varv till sen mer godis chips och tårta, öppna presenter och sedan bar det av hem igen.... Helt SLUT är jag nu i alla fall, så de måste ha varit ett lyckat kalas :)





Brunch på Beau-rivage palace

Nu är jag så mätt att jag mår illa men gudomligt gott var det. Idag var de på med finkläderna för att åka iväg till Lousanne och Beau-rivage palace där det serverades brunch. Förrätt med alla möjliga alternativ av sushi, parmaskinkor, sallader, hummer, lax och så mycket mer som jag inte orkade smaka. Huvudrätt med potatisgratäng och kött.



Sen blev det efterrättsbuffé och om ni kollar in bilderna så förstår ni nog att det var inte bara gott utan supergott!


De var så fint julpyntat inne på hotellet :)



Montreaux

I går blev det en härlig utekväll med Sarah och Egle start med dyrpizza i Morge och sedan drog vi vidare till Lausanne.
Idag tog vi istället tåget till Montreaux där den galet stora julmarknaden stod på schemat. Det blev mest tittande och lite glögg och raclette.


lite uppdatering

Då va de dags för ett inlägg tänkte jag :) Den här veckan har gått så fort att jag inte hunnit med att skriva men nu så!
I helgen var jag med familjen i den lilla lilla byn Gruyéres där dom tillverkar ost så självklart blev det till att smaka den berömda Gruyéresosten.



Helgen tillbringades sedan mest med Sara och Egle med att dricka varm choklad på en uteservering :) Choklad är något dom är bra på här i Schweiz!

Helgen hoppas jag kunna gå på julmarknaden som öppnar och imorgon blir de pizzakväll med tjejerna!



En vecka

Idag firas de en vecka i Schweiz! Börjar komma in i allt och har min fjärde fransklektion imorgon. Så nu är de hårdkörning med privatlektioner för att komma ikapp dom andra i gruppen som började kursen för två månader sedan. Men har redan insett varför jag inte är ett stort fan av nya språk då de alltid är dessa UNDANTAG! Men men de är bara att köra.

För övrigt är det hårdkörning med försäsongsträningen tyvärr är det alldeles för varmt ute ännu men de ska jag försöka ändra på. Be till snögudarna dansa snödansen och om nägon har något annat tipps så tas de gärna emot. Ett riktigt bra styrketräningspass för skidåkning som jag kört några gånger nu finns på följande adress.

http://www.styrketraning-kvinnor.se/boot-camp.aspx

Många upphopp vill jag lova :) Ett bra sätt att göra träningen bättre på är att springa tex 5an samtidigt och göra övningarna efter vägen. Dålig på att komma ihåg att stretcha som jag är så kunde jag knappt gå efter mitt första bootcamp-pass. Så ett hett tips är att inte glömma den biten.




Verbier

Lite snabb uppdatering:

Igår blev det en barrunda i Lausanne med granen som också är Au pair och en dansk tjej. Så de blev en riktigt go kväll.

I morse tog jag en löprunda mellan vinplantagerna så jäkla fint här måste jag säga. Nu har jag precis kommit upp till ett ställe som är ännu vackrare Verbier där familjen har ett hus. Kidsen längtar efter snö så mycket att dom redan plockat fram pulkorna och kör som galningar på gräsmattan upp och ner för en liten backe brevid huset :-)



Fixardag

Idag har de varit en fixardag allt från telefonabonemang, anmälan till en fransk språkkurs två gånget i veckan till kontrakt som ska skrivas. Känns lite byrokratiskt med kontrakt på flera sidor men Schweiz är Schweiz och de är bara att vänja sig med allar regler och lagar dom har här för allt möjligt.

Jag har passat på att fota lite också så ni ska kunna se hur jag bor.


Mitt rum




Au Pair

Varför Au Pair? Har väl alltid haft tanken och kännde att nu när jag jobbat som skidlärare två vintrar var de dags att ta en paus och prova något nytt. Flytta från Sverige och ha nära till skidåkning var givet men vilket land jag skulle hamna i ändrades när min nuvarande värdfamilj hittade mig på en förmedlingssida. Så nu är jag här efter många mail, skypeande och till och med en week end här nere innan jag nu flyttade hit på riktigt.

Så i morse var de uppstigning kl. 06.00 för att Sedan åka till Arlanda och ta flyget ner till Geneve.




Härligt!

Då har jag äntligen lyckats fixa en blogg! Nu när jag flyttat till Schweiz för att jobba som Au pair kan de vara kul tänkte jag. Vad kommer den att handla om då? Jo mitt nya äventy som började idag när jag flyttade från sverige ner till Schweiz och annat som kan ploppa upp :-)

RSS 2.0